► Show Spoiler
Yedi Gün Önce
Kraliyet Şatosu'nun gündelik durumu her zaman birbirine zıt olan etmenlerle değişken bir yapıdadır. Hizmetçiler, altın kaplamalı ve görkemli camlardan Æfgrenst şehrinin büyüleyici manzarasını seyrederken bir yandan da şatonun içinde gerginlik yaratan ve kralın huzurunu bozan politik tartışmaları ve kraliyet askerlerinin can sıkıcı ayak seslerini işitirler. Dopdolu olmasına rağmen huzurlu havasını koruyabilen şehrin bu şatoyu barındırması şatoda daha önce bulunmuş olan insanları oldukça şaşırtır. Hizmetçiler bugün de öbür günlerden fark etmeksizin Kral Deith'in aile fertleriyle süregelen kavgalarını dinlemektedirler.
"Tamam, ne demek istediğini anlıyorum. Balo yaparsak ülkede siyasi birliktelik sağlarız falan filan, anlıyorum ne demek istediğini. Benim burada sorun ettiğim şey, bana bir fikir veriyorsun, sonra da bu fikri dikte etmeye çalışıyorsun. Kabul etmezsem tahttan mı indireceksiniz acaba? Kendinizde böyle bir güç mü görüyorsunuz? Gerçekten bazen beni delirtiyorsunuz ve bağırıp çağırmadan bir türlü derdimi anlatamıyorum." Kral Deith'in isyankar sözlerine karşı dile getireceği sözcükleri toparlamakta zorlanan Tradæb Ozæf önce kendini sakinleştirmeye odaklanıyor ve bir süre sonra bunda başarılı oluyor. "Deith, böyle bir amacım olmadığını ve olamayacağını biliyorsun. Ben senin amcanım, bu toprakların kararlarını veren kişi sensin. Sana bir fikir öneriyorum ve önerimi doğru düzgün dinlemeden çöpe atıyorsun. Kusura bakma ama bu beni gerçekten üzüyor." Amcasının sakinleştiğini gören Kral Deith, amcasına sempati duyduğunu belli etmeden soğuk bir ses tonuyla cevabını veriyor. "Balo fikrinin amacından çok varlığı beni rahatsız ediyor. Soylu aileler bu ülke için ne yaptı? İlla bir parti düzenlenecekse bu yerel halk adına düzenlenmeli. Soylu aileler kıllarını kıpırdatmazken bu ülkenin halkı, ülkenin kalkınması adına topyekün çalıştılar." Tradæb, kendine inancını neredeyse tamamen kaybetmiş bir halde, son bir umutla krala sesleniyor. "Dediklerinde haklı olduğunu bilmiyor muyum sence? Senden bir seferliğine bana güvenmeni ve bu baloyu gerçekleştirmeni istiyorum. Siyasi birlikteliği sürekli olarak korumazsak ileride yalvaracağımız bir unsur haline gelişini hep birlikte izleriz." Kral Deith, önünde bulunan masaya yumruğunu sert bir şekilde vuruyor ve yaklaşık beş saniye boyunca çığlık atıyor. Ardından tahtında arkasına yaslanıp boğazını temizliyor ve amcasına cevap veriyor.
"Tamam, yedi gün sonra bir balo yapılacak ve bu ülkenin tarihi boyunca asla ama asla ikinci bir balo gerçekleşmeyecek."
Bugün
Sabahın köründe karakola beklendiğiniz bilgisi size ulaşıyor ve günün özel bir gün olduğu size telsizlerinizden açıkça belirtiliyor. Resmi üniformalarınızı giyip olabildiğince erken bir saatte karakola varıyorsunuz. Karakolun yoğun, meşgul yapısı daha kapıdan girmeden fark edilebiliyor. İçeriye girdiğinizde ise etrafta koşuşturan polis memurlarını ve evrak imzalamaya çalışırken kahvesini masaya döken teşkilat başkanınızı görebiliyorsunuz. Teşkilat başkanına selam veremeden karşınıza uzun boylu bir adam çıkıyor. Bu adam, sizinle birlikte görev yapacak olan komiseriniz Yots Jolthad oluyor.
Yots Jolthad
► Show Spoiler
Siz daha ağzınızı açamadan Komiser Yots size sesleniyor. "Arkadaşlar, sizi balo güvenliğine alıyorum. Henüz tanışamadık, kusura bakmayın. Tanışma faslını daha sonraya bırakalım isterseniz, hepimiz için daha kolay olur. Başpolis bir arkadaş daha bize katılacaktı, izninizle ona bir bakacağım." Söylediği laflar bittiği anda yanınızdan uzaklaşıyor ve karakolun sol koridorunda bulunan bir odaya giriyor. Yaklaşık iki dakika boyunca sizi bekletiyor ve bu süre içinde birbirinizle kısaca sohbet etmeye vaktiniz oluyor. İki dakika sonra odadan sizin yaşlarınızda bir kız ile birlikte çıktığını görüyorsunuz. Kızın saçındaki mavi boya, kızın tüm vücudunda dikkatinizi çeken ilk etmen oluyor. Kız, yanınıza geldiğinde hepinize tek tek elini uzatıyor ve size sesleniyor. "Ben Frip, tanıştığıma memnun oldum."
Frip
► Show Spoiler
Hem karakolun içindeki gürültü kirliliğinden kurtulmak, hem de balo başlamadan önce kraldan bilgi almak adına konuşmanız bittikten hemen sonra yola koyuluyorsunuz. Komiser Yots, karakolun dışına çıktığınız anda size sesleniyor ve her birinize birer tane cop ve kelepçe uzatıyor. "Her ihtimale karşı yanınızda bulunsun. Dönüşte karakola bırakmayı unutmayın. Arabayla gideceğiz, on dakikalık bir yolumuz var." Altı kişilik bir polis arabasına biniyorsunuz. Komiser Yots, arabayı kendisinin kullanacağını söylüyor ve Kraliyet Şatosu'na doğru ilerliyorsunuz. Yolculuğunuzun başında Komiser Yots size sesleniyor. "Artık tanışma faslına geçebiliriz. Ben Yots Jolthad, bana kısaca Komiser diyebilirsiniz. Otuz üç yaşındayım. Neredeyse altı yıldır komiserlik yapıyorum. Resmi polis memurları olarak ilk vakanızda sizinle birlikte olmak beni gururlandırıyor. Umarım hep birlikte iyi bir iş çıkarırız." Kısa bir süre sessizlik oluyor ama sizden de kendinizi tanıtmanızı bekliyor gibi görünüyor.
Off Topic
Bu konunun GM'i Barisu olarak sizlerle birlikteyim. GM yazma günleri Pazartesi ve Perşembe'dir. İlk turunuzu Pazartesi gününe kadar yazmanız gerekmektedir. Lütfen ilk turlarınızda karakterinizin konuşma rengini belirtmeyi unutmayınız. NPC'lerin konuşma renklerini değiştirmeniz durumunda lütfen onların renklerini de belirtiniz.