Sabahın erken saatlerinde gözlerimi açarken, yavaşça toparlanıp yatakta doğruldum. Birkaç gün önce hırsızları yakalamayı başarmıştık. Garip olanı ise Başpolisin en son yaptıklarıydı. Çocuklara yardım eli uzatmıştı. Neyse orası beni alakadar eden bir mesele değil sonuçta... 3 gün önce Profesörün odasına gidip kapısını tıklattım. Sonrada içeriye geçip selamlayıp ayakta dururken söze girdim ve "İyi günler Profesör, ben Eski Diller bölümünde üçüncü senemdeyim, kendimi geliştirmek adına Eski Dilleri öğrenmek istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?" dedim. Profesör sessizce beni dinlerken "hmmm..." diye ses çıkarttı. Profesör yaklaşık olarak 45 ila 50'lerde biri olduğunu duymama rağmen 35'lerinde olan bir erkekle yarışırdı. Vücudu kaslı ve gencecik bir çehreye sahipti. Odası ise tonlarca raf ve içlerinde çoğu rulo şeklinde kağıt parçaları ile doluydu. Köşede bir dolaba dayalı uzun dik bir çarşaf duruyordu. Belli ki içinde bir şey vardı. Ayrıca ben içeriye girdiğim sıralarda bir şeylerle meşgul olduğu da belli oluyordu. "Madem öyle o zaman kütüphaneye git ve orada bir çalışana Eski Diller ansiklopedesini ve Eski Dillerle ilgili tüm sözlükleri vermesini iste. Alfabeyi bilmeden işe girişmen zor olacaktır. Ancak anlamları bilerek çeviriler yapmak yardımcı olabilir." dedi. Sesi sert ve dobra çıkmasına rağmen yardımcı olması garip bir duyguya sahip olmama neden olmuştu. Ama o duyguya takılmadan "Bilgi adına teşekkür ederim. İyi günler dilerim Profesör." dedikten sonra odasından çıktım. Dediklerini uygulayabilmek adına haftasonunu beklemeye başladım. Çünkü Perşembe ve Cuma günleri art arda dersler oluyor. O ara kütüphaneye gitmem pek bir şey kazandırmaz bana. En uygunu hafta sonu. Hem cumartesi karakol iznimde var. Pazar gününü de ayar çekerim. Biriyle vardiyalı çalışır ayar çekerim bir şekilde...
Yemek yemeden önce element alıştırması yapmak için kendime çeki düzen verdim. Öncelikle elementimin akışını düzelttikten sonra elimde örümcek ağı oluşumuna odaklandım. Geçen görevimde olduğu gibi düz hatta örümcek ağı atmam pek bir şey ifade etmiyor. Kaçması çok kolay oluyordu. Bunun üzerine bir gün çalışma yapmalıyım. Ama o gün bugün olmayacak. Bugün sadece elementimi geliştirmek adına çalışıyorum. Yakında daha zorlu işler vereceklerdir. Bunun üstesinden gelebilmek adına elementimi daha zorlu ve daha yoğun bir şekilde kullanabilmeliyim. Şuanda sadece 3 tane örümcek ağı yapsam 4. de komadayım. Ne kadar zavallıca... İşlerim için dahada güçlü olmak zorundayım. Neyse bir süre çalıştıktan sonra yorgunluğumu hissetmem hiç de uzun sürmedi. Yavaş yavaş nefesimi düzelttikten sonra önce gidip duş aldım ve ardından yiyecek bir şeyler hazırlayıp yedikten sonra giyindim. Saat yaklaşık 9'a geliyordu. Yanıma 1-2 defter ve kalem, silgi aldıktan sonra kütüphanenin yolunu tuttum.
Kütüphane üç kattan oluşmaktaydı. Dışarıdan bakınca ufak bir yer gibi görünmesinin aksine içerisi devasa boyutlara uzanıyordu. İçeride ne gibi bilgilerin olabileceği insanın hayal bile edemeyeceğini düşündürtüyordu, resmen. Yavaş yavaş içeriye doğru yol alırken gelip giden insan kafilesi de cabasıydı tabi ki..! Kimi dışarıda uzun yanan bir şey içiyor ve duman çıkartıyor, kimi etrafındakilerle sohbet ediyor ve kimi de çayıyla kahvesiyle etrafta geziniyordu. Kapıyı itip içeriye girdikten sonra bambaşka dünyayla karşılaşmış gibiydim. Neredeyse çıt sesi bile çıkmıyordu. Dışarının sesi ise neredeyse minimuma inmişti. Şuan yaşadıklarımı gerçekten kelimeler anlatamazdı. Girişi biraz ilerisinde duran çalışanı görünce onun yanına doğru ilerledim. Beni görünce selam verdi. Bende karşılık verip "İyi günler. Ben Eski Diller Ansiklopedisini ve Eski Dillerle ilgili olan tüm sözlükleri nereden bulabilirim acaba?" dedikten sonra karşılık beklemeye başladım. Babam burada olsa galiba titremeye ve heyecandan kekeleyerek konuşmaya başlardı herhalde. Gerçi bunu neden yapıyor halada anlamış değilim. Bir insanın karşısında neden titrersin ki.. Garip gerçekten...
[Ginte Bimoa] Dile Karşı Merak
Last edited by Ginte Bimoa on Thu Jul 16, 2020 9:07 pm, edited 1 time in total.
Sic mundus creatus est.

► Show Spoiler