Gözlerini açıyorsun ve camdan baktığın anda yerlerin kar tutmuş olduğunu, evinin bahçesinin dışına park edilmiş olan arabanın üstünün karla dolu olduğunu görüyorsun. Gözlerini ovalıyorsun ve tekrar baktığında kazak ve mont giymiş üç çocuğun birbirlerine kar topu attığını görüyorsun. Dusha'da mümkün bile olamayacağını düşündüğün bu hava ile buluşmak için sabırsızlanıyorsun. Tüm hazırlıklarını yapıyorsun ve dışarı çıkıyorsun. Gönüllü olduğun görev için şatoya doğru ilerliyorsun ama kara dokunmanın verdiği hissi ilk kez tadacak olma düşüncesi nedeniyle biraz da olsa yavaşlıyor ve kar ile oynuyorsun. Etrafına baktığında sadece kendinin değil, tüm Dusha halkının bu inanılmaz günü kar ile oynayarak geçirdiğini görebiliyorsun. Çok geçmeden şatoya varıyorsun. Bir polis memuru olarak ilk defa ülkenin kralı ile karşı karşıya geleceğin için belli bir prosedürden geçmen gerektiğini memurluk eğitiminden biliyorsun. Bu prosedür ise sadece ekipman kontrolü ve birkaç basit sorudan ibaret. Sorular ise şöyle listeleniyor:
"Ülkeni seviyor musun?"
"Kralı seviyor musun?"
"Devleti seviyor musun?"
Soruları şatoya girdiğin anda sürüklendiğin küçük ofiste cevaplıyorsun. Soruları soran tombul amca ise sana soruların tarihi hakkında biraz bilgi veriyor. "Tihami savaşı sırasında memurluk eğitimi aldıysan bu sorulara ilk denk gelen tayfadansın. Güvenlik önlemi için eklendi, ha Dusha'da bir şey olur mu, olmaz. Ama kralımız güvenliğin kritik olduğu günleri ilk defa görmüyor. Eskiden de buna benzer durumlar olduğunda aynı sorular sorulur, aynı önlemler alınırdı." Çıkarken ofisin kapısında duran iki memur daha olduğunu görüyorsun ve sana selam veriyorlar. Kendileri de ofise girerken başka bir görevli ofisin kapısında beklemeni söylüyor. Diğer iki elemana da aynı sorular sorulduktan sonra hep birlikte ofisin kapısında beklemeye başlıyorsunuz. İçlerinden siyah saçlı ve esmer olan "Merhabalar efendim, bendeniz Møto Atora. İsmimin anlamı şeftalidir, söyleme gereği duyarım. Günümüzde herkes şanlı Dusha dilini konuşmaz. Üniversitede de Dusha dili eğitimi alırım." diyor ve sahte olduğu her noktasından belli olacak şekilde gülümsüyor. Dipleri geldiği belli olan sarı saçlı esmer arkadaş ise "Ahudø hata aga. Biliriz elbet. Fepura ben de." demekle yetiniyor.
Kısa bir muhabbetin ardından hep birlikte kralın odasına çağırılıyorsunuz. Daha merdivenlere gidemeden bir başka çalışan geliyor ve üstünüzü başınızı silkeleyip düzeltiyor. Doğal olarak üstünüze bir gerginlik çöküyor ama ilerlemeye devam ediyorsunuz. Kralın odasına çıkıyor ve kralın önünde selam veriyorsunuz. Kral gülümsüyor ve kendini tanıtıyor. "Hoş geldiniz genç memurlar, ben de çok yaşlı değilim, o yüzden formalite konuşması yapmama gerek yok. Ben Toshohe Hafuru, tanıştığıma memnun oldum. Öncelikle konuya girip gerekli bilgilendirmeyi yapacağım, sonrasında biraz oturur muhabbet ederiz. Ne yazık ki bir güvenlik krizi söz konusu. Halkımızdan cesur bir adam tehdit edildiği halde bize geldi ve kendisini tehdit eden kişiyi ele verdi. Kendisi de kimliği hakkında pek fazla bilgiye sahip değildi, yaptığı tek şey adamın yüz yapısını anlatmak ve en son nerede gördüğünü söylemek oldu. Bu kısım ile elbette komiserlerimiz ilgileniyor ancak vatandaşımızın söylediğine göre bu kişi kraliçeye, yani eşime suikast düzenlemeyi planlıyor. İlgili kişiyi bulana kadar risk almak istemediğimiz için eşimi başka bir şehre gönderme fikrini konuşuyoruz. Sizden de bir grubun komiserlerimize yardım edip şüpheliyi bulmalarını, bir grubun da kraliçeyle birlikte bölge araştırması yapıp seçilen şehre giderken ona eşlik etmelerini isteyeceğim. Elbette bir süre boyunca kraliçe ile orada kalmanız gerekecek." Aklındaki tüm açıklamaları yaptıktan sonra tahtından uzaklaşıyor ve sizi odada bulunan büyük bir masaya davet ediyor. Sandalyenize oturduğunuz anda görevliler geliyor ve çaylarınızı koyuyor. Her birinizin önüne orman meyveleri içeren küçük pastalar konuluyor. Kral da sandalyelerden birine oturuyor ve "Kendinizi tanıtırsanız çok sevinirim. Ve kişisel bir probleminiz veya ülke ile ilgili bir probleminiz varsa söylemekten lütfen çekinmeyin." diyor.
Off Topic
Esenlikler dilerim, bu konuda GM olarak ben, yani Barisu ile ilerleyeceksiniz. Pasiflik süresi 3 gündür.