Previously on Djurat;
Hatırlayayım diye konuları özetliyorum bu mesajda.
“Bu ülke bölünecek, ben size söyleyeyim.”
Mabi ve Ae üniformalarını giyiyordur.
“Ne anlattı bu dallama?” Elini Mabi’ye uzatır. “Ae ben.”
Mabi, Ae'nin elini sıkar. “Benim ismim Mabi Mabi. Bir kere söyleyince hoş, iki kere söyleyince daha hoş!”
-----
Ae'nin evinde çorba içerlerken.
"Şunu bilmenizi isterim ki, Djurat Cumhuriyeti, Djuratlı-"
BANG! Jekot alnından vurulur ve televizyonda karışıklık başlar.
"Hass..." Ae elinde çorba ile şok içinde kalır. "Ben gidiyorum." Elindekini masanın üstüne atıp yerinden aceleyle kalkar.
Mabi bağırır peşinden."USTA! DUR TEK GİTME KORUMAN DA GELİYOR!"
Birlikte merkeze giderler. "Barikatlarda ve ara sokaklarda elemana ihtiyaç var. Ara sokaklarda aktif çatışma var." anonsu yapılır. Ellerine çarpan verilir. Ae "Ara sokaklardan önce, suikastçiyi bulma konusunda bir göreve atanmayı tercih ederim." der. Mabi de "Ae nerede Mabi orada. Ben onun kalkanıyım." der.
-----
Pülir'e giden otobüstelerdir.
"Bak şimdi taktiğe bak." Mabi elindeki patates kızarması kabını otobüsteki polislere verir. Sonra dönüp iki kap daha çıkarıp "Bunları yelek gibi sakladım. Şimdi onlar bir tane var sanıp paylaşacaklar, bizde ikimiz birer kap yiyeceğiz. Hehe." der.
Ae ise dalgın dalgın "Ne?" der söylediklerine karşı. "Her neyse, durdur! Durdur otobüsü inecek var!"
Otobüsten inmişlerdir, şimdi buraya on saat yazmayacağım bir komplo sohbeti içinde "Djurat Polis Teşkilatı Başkanı Alep Jüchu." der Ae, Mabi'ye. "Kendisi şuan ince eleyip sık dokuyor. Kurduğu tiyatroyu oynatıyor ülkemize ve dediğim gibi, bu sanat eserinin içinde onun örümcek ağlarında ilerlersek gerçeğe ulaşamayız."
Mabi düşünceli bir tavırla konuşur işte şimdi onu da yazmayacağım. Sonunda "Aradığımız kişi Qardakh'lıya benzemeli diye düşünüyorum." der.
-----
Butik ve Qardakh buzullarında dövülmüş malafat sahnesi.
-----
Pülir'in köyüne giderler.
"Kaks mufteğ! Gençler, kaks? N'aparsınız burada?"
"Törun adında birisini arıyoruz. Bize nerede yaşadığını gösterebilir misin?"
“Amcacığım. Bildiğimiz bir dilde konuşursan sevinirim. Başkentten geliyorum ben.”
"Ne deyirsin be? Qardakh tilgin bu!", "Puamzısikim!", "Nabün len tüysüz at!, "Amca ne yabün ya? Niye tüysüz at deyon?", "Tüysüz at buzulda sağ kalmaz derler yeğen."
-----
Muhtarlığa gitmeleri ve muhtarı sevişirken yakalamaları sahnesi.
"Mabi." der Ae. "Sen eşcinsel misin?"
Mabi de "Ae. seninle sevgili olamam. Ben kadınlardan hoşlanıyorum. Seni arkadaşım olarak görüyorum, seni üzmek istemiyorum." diyerek konuya açıklık getirir.
-----
Mabi'nin kurtu yumrukladığı ve bu sırada "AUUUUUUUUUUUUUUMUNA KODUM ÇOCUĞU!" diye bağırdığı sahne.
-----
Bol bol, "Seni çok gısgandım abim. Bu gaslar nasıl oldu amuğaoiy?", "Anam, ha kiris ha! Ayağam burkuldi!", "OHA! ANASİNİN AMİ!", "Vallahi gullanıyrem ben de element abey. Çok güzel abey. Abey babey babey.", "La uzak durun amyuğaogsikyim noliy da bir dağkiğa ya!", "Lan gevşeğ, neyi yapmadın amuğaoiy?" ile dolu Qardakh sahneleri sonunda Törün denden Qardakhlıyı sorgularlar. Ae herifin ağzına parmağını sokup "Ölecektin orada!" diye bağırır. Mabiciğim de, "Sakin ol. Çocuğun bir günahı yok, üniversite öğrencisi o. Bizler gibi bu ülke için yaşayıp ölmüyor. Orada ölmemesi normal." diye ortamı sakinleştirir. Çocuğu konuşturur. Törün bir sürü şey anlatır. "İlgili tüm partileri tek tek söylüyorum. CKIP, yani Şan ve Tarih Partisi en büyük rolü oynuyor. EKP ve ilginç bir şekilde DMP de yanlarında yer alıyor. Bu partiler dışında kimse dahil mi bilmiyorum ama bana söylenen partiler bunlar." Muhtar içeri dalar, "Yapmış mı bu? Orospi çociği!" diyerek Törun'u tek tokatla yerlebir eder. "Gavat! Bunu alın tıkın hapse! Pezeveng!" Ae adamı tutup “Muhtar bey sakin olun amına koyayım. Biz dururken cezalandırmak size mi düştü çok rica ediyorum ya!” der.
-----
Törun, Mabi ve Ae başkente dönerler.
"Ae Libjetütcha, Mabi Chüimimuta. Gördünüz mü anam?" diye sorar polis. Törun da "Turistiz abi biz. Bunlar Gedhilfeli, ben Himotalıyım." diye yalan atar. Kamera bizimkileri gösterir. İki Djuratlı, bir de Qardakh oldukları açık açık bellidir.
Polis merkezinden Alep Jüchu çıkar. Ae, Mabi'ye ve Törun'a veda konuşması yapar. Mabi tutar Ae'yi gitmemesi için. Törun'a tutmasını söyler Ae'yi. Gider Alep'in yanına ve istifa edeceğini söyler. Bildiği her şeyi anlatıp rozetini atar bağırarak. Alep ise istifasını reddeder. Djurat için ölmeye var olduğunu söyler, "bizler" adeleti ve özgürlüğü sağlayacağız derken Törun'un tutmaktan vazgeçtiği Ae parmağını adamın kafasına doğrultur ve ÇAT! Alep'i alnından vurur.
-----
"Evlat, sen büyük bir hata yaptın. Bize kanıtlarla gelseydin ve gerekli soruşturmaları yapsaydık bu hainleri alaşağı edebilirdik ama sen kolay yolu seçtin. Ya Alep Jüchu masum olsaydı? O zaman ne olacaktı? Ya hayatın boyunca esir yatacaktın, ya da yasaları sallamayan bir grup haydut tarafından öldürülecektin. Kumar oynayıp şanslı çıkacağını sanmış olabilirsin ama sen de biliyorsun ki bu işi bu şekilde halleden birinin iyi bir sonu olması mümkün değil. Seni tutuklamayacağız ama polis memurluğundan süresiz uzaklaştırılacaksın. Bu işe artık uygun olduğunu düşünmüyoruz. Karar verme yetinin yeterince gelişmediğini düşünüyoruz. İleride kendini kanıtlama şansın olursa veyahut bir sonraki cumhurbaşkanı veya teşkilat başkanı seni geri almaya karar verirse ne mutlu sana. Ama dürüst olacağım, ben mümkün görmüyorum bunu."
Ae yüzü gözü yaralı evine döner. Eşyalarını toplar, babasına bir mektup bırakır ve Mabi'nin yanına gitmek için otobüse biner. Mabi'nin ninesi ve amcasıyla tanışır yemek yerler. Mabi her zamanki zıp zıp halindedir. Ae ise sanki hayatının en kötü günlerini yaşamıyormuş gibi davranıyordur. Mabi'ye Ika denen adamdan bahseder. "Kariyerimi bitirmekle tehdit etmişti. Al işte, bitti kariyerim. Ben de onun hayatını bitirmeliyim." der. "Sana söyleme nedenim benimle gel diye değil. Birinin bilmesi iyi. Üstelik sana güveniyorum. Şimdi... Öpücük ver."
Mabi utana sıkıla öper Ae'yi yanağından. İstersen seninle gelirim der.
-----
Yıl başında birlikte polis davetine giderler. Burada yeni cumhurbaşkanı Ae'yi tebrik eder nedense, sonra da Güzel bir teklifi olacağını söyler....
[Ae Libjetütcha] Arc 2 Başlangıç
Last edited by Ae Libjetütcha on Fri Mar 18, 2022 5:59 pm, edited 1 time in total.

► Show Spoiler
Yan çar
Podosḧi Øfinuafeme
Podosḧi Øfinuafeme