Gazete #3

Gedhilfe;
D.V. ve D.V. ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı!
Gedhilfe'nin tüm şehirlerinde örgütlenmiş olan isimsiz bir terör grubunun mensupları olan D.V. ve D.V. yakalandı! Ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ikilinin basın mensuplarıyla konuşmasına, hatta fotoğraflarının çekilmesine bile izin verilmedi. Konuyla ilgili bir hafta içinde basın mensuplarının bilgilendirileceği tarafımıza iletildi.

Himota;
Himota'nın Kadim Eserleri halka açıldı!
Himota'nın Değişim Çağı'na ve Uzak Çağ'a ait tarihi kalıntıları ve tarihi olayların canlandırmaları iyileşme dönemini bitirdiler. İmparator halka yaptığı açıklamada şunları dillendirdi: "Şanlı tarihimizi yediden yetmişe herkesin ziyaretine bir kez daha açmaktan sevinç duyuyorum. Umudum, her bir vatandaşımızın milli kimliğini bilmesi ve unutmamasıdır."

Dusha;
Dusha Krallığı ile ilgili önemli bir haber bulunmamaktadır.

Djurat;
Djurat Cumhuriyeti ile ilgili önemli bir haber bulunmamaktadır.

Tihami:
Bayrak referandumu başladı!
Tihami Cumhuriyeti meclisinde Yakne Asdut'un partisi tarafından verilen önerge sonucunda onaylanan referandum bugün resmi olarak başladı! Tüm vatandaşlarımızı istedikleri bayrağa oy vermeye davet ediyoruz! Hükümetten aldığımız bilgiye göre isteyen vatandaşlarımız referandumda orijinal bayrağımıza da oy verebiliyorlar.

Image

1. Seçenek; Tihamililerin kabile dönemlerinde işlediği boncukların renginden esinlenerek oluşturulmuştur.
2. Seçenek; Tihamililerin eski çağlara dayanan tarihinde kabile bayrağı olarak kullandıkları renklere göre oluşturulmuştur.
3. Seçenek; Paktçı siyah-beyaz bayrak stiline yeni bir imaj katılmıştır.

Off Topic
Tihami Cumhuriyeti'nde bulunan üyelerimiz de bu gazete başlığına birer RP mesajı atarak istedikleri bayrak tasarımına oy verebilirler. İsteğe bağlı olarak şu anda yürürlükte olan asıl Tihami bayrağının kalmasını istediklerini de belirtebilirler. Eğer bir oy çoğunluğu bulunursa oy çoğunluğuna göre, eşitlik veya yetersiz oy durumunda ise GM kararıyla Tihami Cumhuriyeti bayrağının ne olacağına karar verilecektir. "1'i seçiyorum" gibi bir mesajla oy veremezsiniz. Gazetelere yazılması gereken şekilde yazmanız gerekmektedir.

Re: Gazete #3

Bir süredir ülkemizi büyük bir heyecan sarmıştı. Diğer ülkeler gibi bir şeyleri tepeden dayatma olmadığı için ülkemizdeki çok önemli bir şeyi halk oyları ile seçecektik. Seçeceğimiz şey ülkemizin bayrağı idi. Bizim için çok önemli bir gündü. Sonuçta ülkemizi nasıl temsil edeceğimizi seçiyorduk. Bunun dışında G*thilfe'te ezilen insanlara, veya Dusha'daki tecavüz mağdurlarına demokrasinin nasıl işleyebileceği konusunda bir ders veriyorduk.

Bayrak mevzusunda üç farklı tasarım ve bunun çevresinde dolanan üç farklı fikir vardı. İlk fikir geçmişimizi ve ticaretimizi vurgulayan bir bayraktı. Dozunda bir Tihami milliyetçiliği vardı. Sade olması iyidi ama fazla düz olması yüzünden akılda kalır bir yanı yoktu. Yani mavi-beyaz-mavi. Çok basitti. Daha bir akla yatkın ve bir şeyleri temsil eden bir bayrağa ihtiyacımız vardı.

İkinci bayrak ise birinci ile aynıydı ama birinciden farkı biraz daha fazla milliyetçi bir tasarım olmasıydı. Ülkenin köklerine dem vuruyordu. Renkleride fena değildi ama bu seçimin ülkede ırkçılığı tetikleyebileceğini düşünüyordum. Ayrıca renkleri güzel olsada tasarım yönünden yine basit kalıyordu. O yüzden bu olmazdı.

Üçüncü bayrak ise futbol takımı bayrağı gibi olduğu ve bizi pakta bağladığı için benim açımdan tercih edilesi bir seçim değildi. Tuttuğun yerden elinde kalan bir bayrak tasarımıydı. Hem şekli kötü hemde verdiği mesaj benim desteklediğim bir şey değildi. Pakt iyiydi hoştu ama ülkenin ana felsefesini pakta bağlamak hoş değildi.

Kendi içimden ülkemizin tasarımcılarını eleştire eleştire sandığa gidip eski bayrağa oy vermiştim. Keşke bu seçimden önce halkında takip edip dahil olabileceği bir tasarım yarışması olsaydı. Bu yarışmadan çıkacak en iyi 10 bayrağı referanduma sokardık.
Image
► Show Spoiler

Re: Gazete #3

Oy verecekleri ilk okulun bahçesinde oturuyordu Abu. Biraz da düşünceliydi aslında. Zira uzun zaman önce unuttuğu bir insan hiç beklemediği bir yerde beklenmedik bir şekilde karşısına çıkalı tam bir hafta olmuştu. Kafası bir çok düşünceyle dolup taşmıştı bu bir haftalık süreçte. Ne gariptir ki hayatında sadece iki kez daha böyle zihinsel çıkmazlara girmişti ve bunlardan birinin sorumlusu yine aynı insandı. Hayat gerçektende tekrarlardan ibaretti.

Okulun bahçesindeki bir kaç kişinin arasında geçen muhabbete kulak kesilmişti Abu. Orta yaşlı bir adam bir başka orta yaşlı adama tüm bu bayrak seçimi mevzusunun nasılda bir zaman kaybı olduğunu anlatıyordu. Ülkenin yeni bayrak dışında ihtiyacı olan bir sürü şey olduğundan bahsediyordu. Özellikle eğitim alanında atılması gereken adımlar olduğundan, yeni okulların yeni üniversitelerin ivedilikle açılmasından söz ediyordu. Evet bayrak önemliydi, semboldü, ülkenin kimlik kartıydı ama bu kadar öncelikli olmamalıydı.

Abu da üç aşağı beş yukarı aynı şekilde düşünüyordu. Ayrıca gerçekten ama gerçekten diğer bayrak tasarımları çok kötüydü. 6 aylık kızının eline bir kutu pastel boya ve küçük bir resim defteri verse daha iyisini tasarlardı. Hem zaten Tihami Cumhuriyeti'nin halihazırdaki bayrağı gayet güzel temsil ediyordu ülkeyi. Kabile dönemlerine geri dönmeye ne gerek vardı ? Bir ülke geçmişini benimsemeliydi pek tabii ama geçmişe bu kadar da dönmemeliydi. Her zaman ilerisini hedeflemeliydi.

Oy vereceği küçük kabine girdiğinde seçimi çoktan yapmıştı zaten. Pek düşünmeden bayrağın aynı kalması yönündeki oyunu kullandı ve kabinden çıktı. Bir süredir neredeyse her şey için aşırı düşünmekten o kadar yorulmuştuki hiç bir şey düşünmeden direk bir karara varıp ona göre hareket etmek gerçekten güzel hissettirmişti.
Image

怨み
► Show Spoiler
Post Reply

Return to “Gazete”