Masasından kalktı genç adam. Günlüğü -nedendir bilinmez- açık ve kalemi içinde bıraktı. Günlüğe yeniden dönüp 1-2 saniye baktı "Her neyse." diye söylendi. Kapısının arkasından mavi, üzerinde dalga desenli gömleğini giydi. Rozetini, anahtarını gömleğinin yan cebine koydu. Aynada saçını önce taradı sonra da ıslattığı eliyle bozdu. Ortaya doğru büküp şekil verdikten sonra anahtarını aldı ve apartmanından çıkarak aşağı indi. Molcheb'e geleli 10 gün, evine tam anlamıyla oturup keyif çatacak kadar yerleşmesi ise yaklaşık 2 saat kadar olmuştu. Üzerinde bir yorgunluk vardı lakin yeni yılın büyüsü onu da sarmıştı. Bu gecenin sabahı olmamalıydı.Kümamod wrote:S▄▄▄▄i Günlük01 SALIÖncelikle şunu belirtmek isterim ki sana hiçbir zaman "Sevgili" diye hitap etmeyeceğim. Bu çok gey. Hele şu yakıştırdıkları fonta bak. Karı mıyım ben? Okulda ancak karılar böyle güzel ve özenli yazmaya gayret ederdi. Ben kötü yazardım. Ee, sonuç ne? Yazdığımız kelimeler arasında anlam farkı mı var? Hayır, iş sadece gösterişte.
Teknik olarak halen daha PS 46 yılındayız. Zira daha yeni yıla sanıyorum ki 10 dakika var. Ama senin üreticin olacak bu orospu çocukları o kadar dayatmacı ki kendimiz tarih dahi atamıyoruz. Bu bilgiyi senden saklayıp yanlış bir bilgi aktarmak istemem.
Şu an yaptığım şeyden öylesine utanıyorum ki anlatamam lakin buranın lavuklarında bir söz var söylenip duruyor: "Yeni yıl kararları". Hahaha. (Bunu yazarken de çok utandım lakin güldüğümü belirtmem gerekiyor.) İnsanlar yeni yıla girerken yeni kararlar alarak yenileneceğine inanıyor. Kilo vermek isteyen "Daha düzenli besleneceğim", kültürlenmek isteyen "Günde 50 sayfa okuyacağım" ve-saire (bu kelimeye yeni yeni alışmaya başladım, hayatımın tamamlayıcı bir parçası olacağı çok açık) diyerek yeni kararlar alıyorlar ve bunları "yeni" yıl ile uygulamaya koyuyorlar. Tabii ki motivasyon tek başına yetersiz olabileceği için bir de batıl inançları var. "Yeni yıla nasıl girersen öyle gider."
Kulağa komik geliyor zira sanıyorum düzenli nefes almayı sağlayacak kadar zekası olan herhangi bir insan bunun bir uydurma olduğunu görebilir. Fakat işte baharat da buralarda bir yerde. "Ya doğruysa?" Hay ben bu cümlenin anasını sikeyim. Bunun bir de ikiz dingili "Ya yanlışsa?" versiyonu vardır ki ete kemiğe bürünse de anasını siksem. Bu sözün karşısında direnebilecek hiçbir fikir, idea veya sistem yok. Bir adam çıkıp dese ki "Ben mor ten renkli insanlar gördüm" açıkça akla yatan bir kısmı yok fakat şunu sorduğunda: "Ya doğruysa?" Bu cümleden sonra aklın, mantığın, bilimin verebileceği tek bir yanıt dahi yok.
Şu an niye mi senin üzerinde tepiniyor, karalamalar yapıyorum. Bu yüzden. Zira yeni yılda aydınlanmış birisi olmak istiyorum. En basitinden niye yaşıyorum, bunun bir yanıtı var mı? Ya da beni yaşatan ne? Yemek yemek mi? Saçmalama. Bunun eş değeri motora yakıt katmak gibi. Motorlar canlı mı? Değil. -Peki ya öylelerse gibi bir soru sormayı çok istiyorum lakin bir güne 2 sayfa yazı yazabiliyorum. Niye? Çünkü senin orospu çocuğu dayatmacı üreticilerin yüzünden.- Ben düşünüyorum, düşündüklerimi senin üzerine yazıyorum. Bunun büyüsünün farkında olan tek lavuk ben miyim? Eğer bensem ne gibi bir korkunçluğun içindeyim, farkında mısın?
Yazı yazmak, kitap okumak, topluluklara katılmak, radyo dinleyerek gündemden haberdar olmak ve-saire (muhteşem, gerçekten muhteşem bir kelime) yeni yılda başarmak istediğim şeyler. Aynı anda hepsini yapamayacağıma göre en kolay ikisini şu an gerçekleştiriyorum. Radyo başında günlük yazıyorum. Birazdan Deith Ozæf konuşacakmış. Bu ▄▄▄▄ sadece adını duydum. Ne anlatır hiç bilmem. Benim için de ilk olacak -Hayır, neyi karaladığımı söylemeyeceğim.-
Aha konuşuyor... Orada olmayanlar orospu çocuğu mu biz de burayı koruyoruz? Evet, evet geçirdik. Bu yıl kaldırırım ama gelecek senenin "Yeni Yıl Kararları" paketimde alkolu bırakmak olabilir. Bu sağlığa zararlı bir şey ▄▄▄▄ ▄▄▄. Her düşündüğü---. amanın anı.
İşte geri sayım başladı, yalan yok; bu işe kendimi biraz kaptıracak gibiyim. Muhtemelen arkadaş bulunca da bu alışkanlıktan vazgeçeceğim ama en azından bugün için teşekkür ederim. Amına koydumun günlüğü. (Bu iyi bir şey, alınmaman lazım.)
Yadrop Caddesi'nin diğer ahaliye göre kalburüstü olduğunun farkındaydı ve Kümamod, asla hedefi küçük tutmazdı. Ligini göz ardı eder, zirveyi hedefler ve eğer tavizler verilecekse zirveye yapılan taarruzlar nihayetinde verirdi. Caddenin insanları ne yöne gidiyor, neler söylüyor öğrenmek istiyordu. İnsanları takip edecek nihayetinde gittikleri gece kulüplerinin tahlilini yapacaktı. Damsız alıyorlar mıydı, korumalar rüşvet kabul ediyor muydu? Arka kapısı var mıydı? İçeriye girme seçenekleri nelerdi; gibi bir çok detayın yanıtını arıyordu. Önce fizibiliteyi tartacak ardından planlama yapacaktı.
Bas git, güzelim... Bu caddeler artık eskisi gibi değil