► Show Spoiler
“Ne olduğunu anlamadım memur bey.” dedi kadın üzüntü ile. “Çantamı kapıp rüzgâr gibi geçti gitti yanımdan.” Komiser kadını dinledikten sonra düşünceli bir şekilde önündeki raporlara baktı. “Bu ay dördüncü oluyor. Hem de her hafta oluyor. Acaba…” Komiser kafasını kaldırıp, kadına şu soruyu sordu. “Suçlu gri bir kapüşonlu mu giyiyordu?” Kadın “Evet, efendim.” cevabını verince komiser hemen önündeki raporlardan birini aldı ve kadına doğru tuttu. “Kapüşonlunun boynuna yakın kısmında böyle bir sembol var mıydı?” Kadın hafiften eğilerek robot resimdeki karga sembolüne baktı. “Evet, efendim. Sakın bunlar çete olmasın?” dedi telaşla. Komiser kafasını sallayıp konuşmaya başladı. “Anlaşıldı, bunlar kesinlikle bir çete. Hem de yeni kurulmuş. Raporlara göre boyları hemen hemen aynı ve hepsinin izleri aynı yerde bitiyor. Ne kadar acemi olduklarından daha küçük oldukları belli. İşini bilen bir hırsız çetesi ne aynı kıyafetleri giyer ne de belirgin izler bırakır. Merak etmeyin hanımefendi, onları kısa sürede bulacağız.” Kadın gülümseyerek teşekkür etti ve karakoldan ayrıldı. Ardından başpolis memuru odaya girdi. “Efendim, yeni bir gelişme var mı?” Komiser oturmasını işaret etti ve demli çayından bir yudum aldı. “Evet var, sevgili astım. Bizim keratalar yine hırsızlık yapmışlar.” Başpolis merakla komisere baktı. “Keyfiniz yerinde gibi, efendim.” Komiser gülümseyerek “Gençlerle uğraşmak beni genç hissettiriyor. Bu keratalar da bana gençliğimi hatırlattı.” dedi. Başpolis bunun üzerine hafiften sırıtarak “Siz de mi haydutluk peşindeydiniz?” diye sordu. Komiser önce kısa bir kahkaha attı. Sonra “Zamanında o taraflara dal uzatmadık değil tabii.” diyerek çayını bitirdi ve ayağı kalktı. “Ben devriyeye çıkıyorum. Hem temiz hava almış olurum hem de biraz soruştururum etrafı. Burası sana emanet. Delikanlılara haber sal. İlk görevleri bu olsun.” Başpolisin kafasını sallaması ile dışarı çıktı.
Sabah erken vakitte başpolis kapınıza kadar gelip size karakola kadar eşlik ediyor ve güncel durumu anlatırken kendisini de tanıtıyor. “İsmim Bagon Bagonodan. Sizin Başpolis memurunuzum. Sizle çalışmaya şimdiden can atıyorum!” Karakola vardığınız zaman toplantı odasına geçiyorsunuz. Komiser masanın başında yer alıyor. Hepiniz yerinizi aldıktan sonra komiser boğazını temizleyip söze giriyor. “Günaydın delikanlılar, umarım uykunuzu almışsınızdır çünkü bugün koşturmaca var. Adım Doka Sabaodan. Sizlerden sorumlu Komiser benim. Lafı uzatmadan elimizdeki vakaya geçiyorum. Acemi çocuklar oldukları bariz olan bir hırsız çetesi son bir aydır her hafta kapkaççılık gerçekleştirdi. Hepsi boyuna yakın kısımda karga sembolü olan kapüşonlar giyiyorlar ve izleri başkentin kuzey tarafına gittiklerini gösteriyor. Görgü tanıkları onları kuzey tarafındaki ara sokaklardan birinde görmüşler. Saklandıkları yer orada bir yerde olmalı. Şimdi, elimizde iki seçenek var. Ya hepimiz halkın arasına karışıp, ara sokaklara girerek sivil polisçilik oynarız ya da birimiz kılık değiştirerek yem olur ve birini yakalarız. Ağzından laf almak zor olmayacaktır. Sizin bir planınız varsa seve seve dinliyorum.”
Doka Sabaodan
► Show Spoiler
Bagon Bagonodan
► Show Spoiler
Off Topic
Bu konunun GM'i Hiperyus olarak sizlerle birlikteyim. GM yazma günleri Cumartesi ve Salı'dır. İlk turunuzu Salı gününe kadar yazmanız gerekmektedir. Lütfen ilk turlarınızda karakterinizin konuşma rengini belirtmeyi unutmayınız. NPC'lerin konuşma renklerini değiştirmeniz durumunda lütfen onların renklerini de belirtiniz.